بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم صلی علی محمد و ال محمد
تاریخ اسلام (عرب پیش از اسلام )
شبه جزیره عربستان
عربستان ،شبه جزیره بزرگی است که در جنوب غربی آسیا قرار دارد و مساحت آن سه میلیون کیلومتر است ،یعنی تقریباً دو برابر مساحت ایران و شش برابر فرانسه و ده برابر ایتالیا و هشتاد برابر سویس است . از طرف مغرب و جنوب با دریا واز شمال و مشرق صحرا و خلیج فارس محصور شده است . از زمان های گذشته این سرزمین را به سه بخش تقسیم کرده اند : 1 – بخش شمالی و غربی که (حجاز) می نامند . 2- بخش مرکزی و شرقی که آن را (صحرای عرب) می گویند . 3-بخش جنوبی که (یمن)نامیده می شود . در داخل شبه جزیره ، صحراهای بزرگ و شن زارهای گرم و تقریباً غیر قابل سکونت فراوان است : یکی از آن ها،صحرای ((بادیه سماوه)) است که امروزه ((نفوذ)) گفته می شود و دیگری صحرای وسیعی است که تا خلیج فارس امتداد دارد و نام امروزی آن (( الربع الخالی)) است و سابقا به قسمتی از این صحراها ((احقاف)) و قسمت دیگر را ((دهنا)) میگفتند .
هوای شبه جزیره، در صحراها و سرزمین های مرکزی بسیار گرم وخشک و در سواحل ، مرطوب ودر پارهای از نقاط معتدل است و بر اثر بدی آب و هوا ، جمعیت آن بیش از پانزده میلیون نفر نمی باشد .
برای شناختن وضع عرب قبل از اسلام ، می توان از منابع زیر استفاده کرد :
بسم الله الرحمن الرحیم
الّلهم صَلی عَلی مُحَمَّد وَ الِ مُحَمَّد
معرفی شهر ری
ری ، شهری است کهن و باستانی که در قدمت با بابل و نینوا پهلو میزند . ری ، با قدمتی چند هزار ساله که بنای آن را به قرن هشتم (ق . م ) نسبت میدهند و با نامهای (راکس ، راگو و در اوستا رغه و در کتیبه ی بیستون ، راگا و درمتون یونانی ، راگو ، راگا ، راکیا و در سریانی ری ، دورا ، ودر زبان ارمنی ری و در پهلوی ری – رگ – راگا ، ظبط شده است .
در وندیداد از کتب مقدسه ی زرتشتیان آمده است ((دوازد همین کشور با شکوه که من "اهورا مزدا" آفریدم "رغه" است با سه نژاد . اهریمن پسر مرگ بر ضد آن آفت بی اعتمادی پدید آورد )) . در مجمل تواریخ (21 و 22 ) چنین می خوانیم :((منوچهر بدین جایگاه شهری از نو بنا نهاد … و آن را ماه جهان نام نهاد … ری در تقسیمات پیش از اسلام جزو سرزمین ماد بزرگ بوده و ماد راگیان یا ماد رازی نامیده میشده است . به هنگام سلطنت شا هان اشکانی اقامتگاه بهاری آنان بوده و بدان ارسیگه می گفته اند .مادها شهر قدیم "رِگ" یا "ری" را" اورپس" مینامیدند ، چون به عهد سلوکیان زلزله ی شدیدی شهر ری را ویران کرد و سلوکوس اول معروف به نیکاتر(280 _ 312پ.م)خرابی ها را مرمت وشهر را بار دیگر آباد گردانید و نام موطن خویش "اورپس" را بر آن نهاد . این نام بعدها به ارشکیه یا ارساکیه تبدیل گردید )) . در تورات ، ری به صورت "راگس"در کتابتوبیت ،وبه صورت "راگو"در کتاب ژوبیت آمده است .
بسم الله الرحمن الرحیم
اللّهمَ صَلی علی مُحَمَّد وَ الِ مُحَمَّد
مقبره امامزادگان وعلما در شهر ری
آستان مقدس
1- حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع)
2- حضرت امامزاده حمزة بن موسی علیه السلام ((برادر امام رضا (ع))
3- امامزاده طاهر (ع)
آدرس : میدان شهر ری – خیابان حرم مطهر – حرم مطهر هر سه بزرگوار
4 – آستان مقدس امامزاده عبدالله
از نوادگان امام زین العابدین علیه السلام میباشد .
از مدفونین در اطراف بارگاه : صابر همدانی – سید علی مفسّر – صولت الدوله قشقایی – سه دانشجویی شهید 16 آذر دانشگاه تهران – میرزا محمد علی عبرت – علیرضا خان چنگی - ..... ادیب پیشاوری – سهراب زاده – خلیل خان ثقفی - .....
آدرس : شهر ری – سه راه ورامین – جنب پمپ ننزین – کوچه امامزاده
5 – بقعه شیخ صدوق (ابن بابویه)(ره) از علمای بنام اسلام و شیعه
بسم ا الله الرحمن الرحیم
اللهم صلی علی محمد و ال محمد علم بهتر است یا ثروت ؟ :
از قدیم موضوع انشاء کلاسهای درس دبستانیها اکثرا همین بوده تا جایی که در فیلمها و سریالها نیز از آن استفاده شده و برسر آن نظریه ها، داده شده است .
خداوند رحمان و رحیم در کلامش جواب این سوال را به روشنی بیان فرموده :
در سوره بقره آیه 246 عده ای از بنی اسرائیل نزد پیغمبرزمان خود(یوشع یا شمعون یا شموئیل)رفتند واز او خواستند که پادشاهی برای ما برانگیز تا به سرکردگی او در راه خدا جهاد کنیم و ... .
در آیه 247 میخوانیم :(( پیغمبرآنها گفت همانا خداوند طالوت را به پادشاهی شما برانگیخت، گفتند که از کجا او را بر ما بزرگی و پادشاهی رواست در صورتیکه ما به پادشاهی شایسته تر از اوییم، او را مال فراوان نیست ، رسول در جواب آنها گفت که اواز این رو بشاهی شایسته تر خواهد بود که خداوندش برگزیده و در دانش و توانائی او را فزونی بخشیده است و خدا ملک خود را بهر که خواهد بخشد که او بحقیقت توانگرو داناست )).
در این ایه بنی اسرایئل به انتخاب طالوت اعتراض دارند و دلیل اعتراض خود را نداشتن ثروت(طالوت) مطرح می کنند ( ... وَلَم یُوتَ سَعَة مِنَ المالِ).
طالوت جوانی از یک قبیله گمنام بنی اسرائیل و از نظرمالی یک کشاورز ساده بود .
پیامبر بنی اسرائیل در جواب علت برتری طالوت را علم و(قدرت)جسمی او عنوان میکند(اِنَ اللهَ اصطَفیةُ عَلَیکُم وَ زادَهُ بَسطَة فی العِلمِ وَ الجِسم).
با توجه به این آیه میتوان نتیجه گرفت علم و سلامت بدن بر ثروت برتری دارند و در حقیقت ثروت در جایگاه سوم قرار دارد. البته این موضوع، دلیل بر کم ارزش بودن ثروت نیست و تولید ثروت از راه حلال بسیار باارزش و مفید است و میتوان آنرا نیز مورد بررسی قرار داد.ولی بطور کلی این علم است که بر ثروت برتری دارد .
حال نظر حضرت علی (ع)در نهج البلاغه را نیز بیان میکنیم، همه میدانیم زندگی و تفکرات امامان شیعه(ع) تفسیر کامل قرآن مجید میباشد.
ایشان در حکمت 147نهج البلاغه میفرمایند :(خطاب به کمیل بن زیاد)
((..... ای کمیل،دانش بهتر از ثروت است،دانش تو را می پاید و تو ثروت را می پای. ثروت را خرج کردن کم می کند و دانش با خرج شدن افزایش می یابد.نیکی کردن با ثروت با ازبین رفتن ثروت از بین می رود . .... دانش حاکم و ثروت محکوم است .
ای کمیل بن زیاد، ثروت اندوزان در حالی که زنده اند مرده اند، و دانشمندان تا جایی که روزگار باقی است با قی اند، شخصشان با از دنیا رفتن گم شده، و شخصیّتشان در دلها مو جود است ....)).
با توجه به مطالب عنوان شده : علم بهتر است یا ثروت ؟
التماس دعا
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم صلی علی محمد و ال محمد
((عهد)) در قرآن 1 :
(یا بَنی اِسرائیلَ اذ کُرُوا نِعمَتِیَ الَّتی اَنعَمتُ عَلَیکُم وَاَوفُو بِعَهدی اُوفِ بِعَهدِکُم وَ اِیّایَ فَارهَبُون)
(ای بنی اسرائیل ! نعمت مرا که برشما ارزانی داشتم به یاد آرید و پیمان مرا وفا کنید تا به پیمانتان وفا کنم، وتنها از من حذر کنید )
سوره مبارکه بقره آیه 40
در این آیه دو عهد مطرح شده است :
1-عهدی است که یهود و نصارا باید وفا میکردند و به تورات و انجیل که عهدنامه خداوند است عمل مینمودند ، و منظورعمده از این عهد الهی قبول نبوّت پیامبراکرم(ص) و پیروی ازاو بود.
2-عهدی است که خدا وفای آن را وعده کرده بود، بدین ترتیب که آنها را در دنیا سعادتمند و در قیامت به رحمت خود واصل گرداند.
{در اینکه((عهد و پیمان خدا با یهود چه بوده)) رجوع کنید به تفسیر نمونه ذیل آیه 83 و 84سوره بقره و آیه 12سوره مائده.}
منظور آیه شریفه قوم بنی اسرائیل است ولی بنظر میرسد منظوربطور کل انسان باشد ، از این آیه چهار نکته بدست میآید .
نکته اوّل : همیشه باید نعمتهای خدا را که بما ارزانی داشته بیاد آوریم ؛ وقتی این نعمتها، دائم در نظرمان باشد، اولا: قدر آنها را میدانیم واز آن نعمتها بهتر استفاده میکنیم،ثانیا : شکر آن نعمتها را بجا می آوریم.(البته هیچ کس نمی تواند آنطور که شایسته است، شکر نعمتهای خدا را بجا آورد)
نکته دوّم :انسان همیشه باید به عهدها وپیمان هایی که بسته (در صورتی که خلاف دستورات دین نباشد) پایبند باشد .
نکته سوم :خداوند یکتا، همیشه به پیمانهای که بسته عمل میکند ،امّا در صورتی که طرف مقابل به عهدش وفا کرده باشد .
نکته چهارم :انسان باید تنها از خدا بترسد و نه از کس دیگر .
التماس دعا
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم صلی علی محمد و ال محمد
شهید محراب آیت الله سید عبدالحسین دستغیب شیرازی
دانلود دعای کمیل شهید آیت الله دستغیب شیرازی
آدرس لینک مستقیم
http://rezata.persiangig.com/audio/d.mp3
مدت این دعای کمیل یک ساعت و یک دقیقه و چهل و دو ثانیه میباشد.
بعضی از کتابهای ایشان عبارتند از : قلب سلیم ، گناهان کبیره (دو جلد) ، سرای دیگر ، برزخ ، داستانهای شگفت ، معاد ، توحید و ...
از همه شما التماس دعا داریم
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم صلی علی محمد و ال محمد(ص)
تهمت :
از گناهان کبیره در اسلام تهمت است، و معنای آن این است که عیبی را به کسی نسبت دهد که آن عیب را نداشته باشد ، بلکه اگرعیب هم نباشد ولی او راضی به آن نسبت نباشد باز تهمت و حرام است ، و اگر راضی باشد گرچه تهمت نیست ولی دروغ و حرام است نظیر تملّقها و تعریفهای بیجا، و قرآن شریف تهمت را در حدّ کفرمداند:
((اِنَّما یَفتَرِی الکَذِبَ الَّذینَ لا یُؤمِنُون بِاِیاتِ الله))
((تنها کسانی دروغ پردازی میکنند که به آیات خدا ایمان ندارند)).سوره نحل آیه 105
تهمت اقسام و مراتبی دارد :
الف- تهمت بر خدا و پیامبران و اوصیای گرامی صلوات الله علیهم اجمعین و قرآن شریف این قسم افترا و تهمت را بالاترین ظلمها میداند :
(( وَ مَن اَظلَمُ مِمَّنِ افتَری عَلَی اللهِ الکَذِب))
((و چه کسی ستمگرتر از آن کس که به خدا دروغ می بندد؟)). سوره صف آیه7
ب – افترای زنا به زنها و مردان پاکدامن که این افترا و تهمت علاوه بر گناه بزرگی که دارد اگرمنجر به دادگاه شود ، حاکم اسلامی باید او را حدّ قذف که هشتاد تازیانه است بزند .
ج- افترای و تهمت به افرادی که تهمت به آنان موجب تضعیف دین می شود نظیر تهمت به علما و افرادی که وابسته به دین میباشند که گناه این قسم تهمت مضاعف و نظیرافترا به خدا و پیامبر وائمه طاهرین است .
د-افترا و تهمت به افراد معمولی، که این قسم تهمت گرچه گناه مضاعف ندارد ولی در روایات آمده است که در قیامت آن تهمت زننده را بر روی چرکها و خونها نگاه میدارند تا مردم از حساب فارغ شوند سپس او را به جهنم میبرند .
حضرت آیت الله العظمی مظاهری مدّظلّه
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم صلی علی محمّد و ال محمّد
این فایل صوتی حدودا برای بیست و یک سال پیش میباشد ، کیفیّت چند ثانیه ابتدایی کمی پایین است ، مداح آن حاج آقای ((عاصی))، از مداحان خوبیست که همراه ؛ حاج علی خورشیدی، عباس حیدر زاده، شمس،باقری و دیگر مداحان شهر قم مراسم دعای توسّل مسجد مقدس جمکران را برگزار میکردند .
http://rezata.persiangig.com/audio/asi.mp3
اگر صفحه دانلود باز نشد، آدرس بالا را در نوار ابزار بالای مرورگر خود قرار داده و آن را از صفحه اصلی دانلود کنید.
زمان آن 20دقیقه و 3 ثانیه میباشد .
التماس دعا
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم صلی علی محمد و ال محمد پیامک : در نوع بشر رسم است وقتی کسی به دوستی ، عزیزی ویا بزرگی میخواهد علاقه خود را نشان دهد به او هدیه میدهد . در زمانها و در جوامع مختلف نوع این هدایا بر اساس فرهنگ ، توان مالی ونگرش معنویی افراد فرق میکند .
امّا در سالهای گذشته با پیشرفت روز افزون و سریع علم ارتباطات ، هدیه دادن شکل جدیدی به خود گرفته است. تلفن همراه و صندوق های پستی در اینترنت ،نشان دهنده این تحول عظیم میباشند . دیگر کمتر کسی به عزیزش گل هدیه میدهد ، ویا برای دوستش کتاب می خرد ، بلکه با فشار دادن یک کلید ارسال ، پیامکهایی را به عزیزان و آشنایانشان هدیه میدهند که معمولا محتوای آن، جُک های زننده ایست که در ادامه راه استعماری انگلیس ،امریکا و روسیه ، در اختلاف اندازی بین اقوام ملل، مختلف همچنین مردم خوب ایران برنامه ریزی شده است .
این برنامه( تحقیر اقوام مختلف ایرانی توسط خودشان) در سالهای گذشته بصورت دیگری اجراء میشد . بدین صورت که شب نشینیهای مردم در همه جای ایران که بدلیل نبود برق معمولا در تاریکی و یا زیر نور شمع ویا چراغهای نفتی برگذار میشد و نتیجه آن بیان داستانهای از زندگی معصومین(ع) ویا نقل ادبیّات کهن فارسی مانند شاهنامه فردوسی بود و با این کار،این داستانها که همگی نتایج اجتماعی و اخلاقی خوبی نیز در بر داشت، سینه به سینه منتقل میشد و باعث پیوستگی و اتحاد بیشتر مردم همه جای ایران با هم میشد ؛ با آمدن استعمار به شب نشینیهای لاله زار تهران قدیم تبدیل شد که در آن بعضی افراد خاص شروع به گفتن لطایف و جُکهای کردن تا باآن مردم را نسبت به خودشان بخندانند و خود مردم ، خودشان را تحقیر کنند ؛ غافل از این که این کار یک برنامه از پیش طراحی شده بود تا ما را از هم جدا کنند .
با پیروزی انقلاب اسلامی و بوجود آمدن فضای بازاندیشیدن ، و باز خوانی تعالیم اسلامی که کم کم در حال فراموشی بود، در مورد احترام به یکدیگر، اتحاد ،بالا بودن مقام انسان بخاطر ایمانش ، نه بخاطر قومش یا نسبش ؛ این برنامه استعمار تعطیل شد ،وبا تحمیل جنگ از سوی بیگانگان ، ایمان به خدا چنان فضای معنوی در بین مردم بوجود آورد که این برنامه استعماری یعنی اختلاف اندازی بین اقوام مختلف بواسطه تحقیر یکدیگر مدتی فراموش شد .
همه اقوام مختلف ایرانی در کنار هم متحد شده با دشمن جنگیدن و زندگی کردن .بعد از پایان جنگ و رحلت حضرت امام(ره) باز این کار پلید از جانب دشمنان در ایران از سر گرفته شد ، و با آمدن وسایل ارتباط جمعی جدید این عمل زشت شدت گرفت .
اکثرمردم داری تلفن همراه شده اند و تقریبا همه آنها به یکدیگر پیامک میفرستند ، با نگاهی به نوع استفاده ازآن(تلفن همراه) متوجه این مطلب میشویم که دیگر اکثر دارندگان تلفن همراه بطور اتوماتیک و ناخودآگاه هدف استعماری انگلیس ، روسیه و امریکا رادنبال میکنند و متاسفانه مسئولین هم دیگرفرهنگ سازی در این زمینه را به فراموشی سپرده اند . فقط کافیست یک مراسم جشن پیش رو باشد ، سیل پیامک هایی مانند جُک های تحقیر کننده در جامعه جاری میشود .
واگر مراسم پیش رو میلاد و یا وفات معصومین(ع)باشد ،پیامکهای ارسالی بیشتر بصورت شعر در مدح ایشان است و کمتر از احادیث این بزگواران آنهم با ذکر سند استفاده میشود . کمتر کسی یک آیه از قرآن کریم را برای دیگری بصورت پیامک ارسال میکند ، و کسی نمیگوید آن گروه از جامعه در آن نقطه از ایران انسانهای والایی هستند و دارای چنین فضائلی میباشند ویا آن عالم ربانی و این دانشمند علمی کشور ازایشان میباشد . آنها در طول تاریخ چنین کارهای بزرگی انجام دادن ؛ کسی به عزیزش اسم وکارهای دانشمندان کشورمان را اس ام اس نمیکند و اسمی یا گزارشی از افتخارات علمی کشورمان در طول تاریخ پیامک نمیشود و..... .
اینها درد های جامعه ما میباشد