بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم صلی علی محمد و ال محمد
اخلاق اسلامی ؛ زینت اَبرو یا کوری چشم ؟!!!
" لَقَد کانَ لَکُم فی رَسولِ اللهِ اُسوَة حَسَنة لِمَن کانَ یَرجوُااللهَ وَالیَومَ الاخِرَ وَ ذَکَرَاللهَ کَثیرا "
سوره احزاب،21
" البته شما را در اقتدای برسول خدا چه در صبر و مقاومت با دشمن چه دیگر اوصاف و افعال نیکو خیر و سعادت بسیار است ، برای آنکس که بثواب خدا در روز قیامت امیدوارباشد و یاد خدا بسیار کند "
امام حسین (ع) : ...در محضرش (( حضرت محمد(ص) )) کسی صدایش را بالا نمی برد و آبروی کسی ریخته نمی شد . لغزشهای کسی بازگو نمیگردید و همه نسبت به هم با عدالت و تقوی رفتار میکردند و با هم متواضع بودند . ... . ( سنن النبی علامه طباطبائی ره –چاپ 1385- ص22)
یک نقطه ضعف اخلاقی بعضی مذهبی های ما اینست که اگر کسی کار خطایی کرد یا دارای عادت بد اجتماعی یا مذهبی بود یا اینکه بطورخواسته یا نا خواسته مرتکب خطا یا گناهی شد به اسم " امر به معروف و نهی از منکر " او را هل داده و در میان دره قطعی انحراف سرنگون میسازیم .
بدتر اینکه این عمل را گزینشی انجام میدهیم ، یعنی اگر خطاکار از همفکران ما نبود یا میشود به وسیله آن ، افراد یا گروه های که با ما اختلاف نظر دارند را کوبید ، آن عمل را در بلندگوها کرده بوسیله آن آبروی آن فرد را برده ، همچنین افراد و گروه های مخالف خود را بوسیله آن مورد تهاجم قرار میدهیم .
و اگر شخص خاطی ، دوست یا از همفکران ما باشد به وسیله انواع توجیهات میکوشیم که خطا یا گناه او را پوشانده و از همه مخفی نمایم یا راه فراری برای آن بسازیم !!!
و اصلا کاری نداریم که آیا خدا و رسول گرامیش(ص) همچنین ائمه معصومین(ع) از این عمل ما راضی اند یا نه ؟!!!
دنبال این نیستیم که بفهمیم امر به معروف و نهی از منکر درجاتی دارد و نمیدانیم از امر به معروف و نهی از منکر چه نتیجه ای باید حاصل شود؟!
فقط دنبال این هستیم که عکسی از گوشه موی بیرون از روسری پیدا کنیم یا حرکت ناپسندی تا امر به معروف و نهی از منکر کنیم !!!!!!
اینکه با اصل دین چه میکنیم برایمان مهم نیست ! برایمان مهم نیست که بی اندیشیم که آیا خودمان معصوم هستیم ؟ آیا خودمان دین را درست فهمیده ایم ؟ مهم نیست که برویم و بفهمیم که وقتی کسی مرتکب خطایی میشد ،آیا معصومین (ع) آبروی خطا کاررا میبردند ؟ این یک سوال بسیار مهم برای ما مذهبی هاست !!!
با آینده فرد خاطی کاری نداریم ! به این کاری نداریم که باید شرایط توبه از خطا و گناه را در جامعه آماده سازیم واز جاذبه دینی ، دافعه نسازیم ! دنبال این نیستیم که فکر کنیم علت نزول آیه 64 سوره نساء چیست ؟ و ...
فقط بوسیله مثلا امر به معروف ونهی از منکر یا خواسته های درونی خودمان را ارضاء کنیم یا اهداف سیاسیمان را پیش ببریم !
البته همیشه مراجع بزرگوار میتوانند راه گشایی این بد اخلاقی های اجتماعی باشند . مثلا چقدر عالی میشود که این بزرگواران خودشان وارد اجتماع مثلا هنرمندان شوند یا ایشان را به حضور بپذیرند و در کنارشان قرار گرفته نه از دور بلکه از نزدیک نصیحتشان کنند .
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی، یکی ازعالمان بزرگ و زحمتکش عصر ماست که در حفظ حریم قرآن و عترت پیامبر(ص) زحمت بسیارکشیده و میکشد . چه خوبست که ایشان مثلا آن هنرمند خانم مورد نکوهش شده از طرف عده ای را دعوت کرده ، از نزدیک سخنش را بشنود و در صورت نیاز نصیحتش کند .
این عمل عقلانی تر است و زیبای اصل دین را به نمایش میگذارد یا تکثیر و نمایش عکسهایی از یک یا چند صحنه خاص و بردن آبروی فرد خاطی ؟!!! آیا دین آبرو میدهد یا آبرو میبرد ؟ چرا باید راه بازگشت خاطیان را ببندیم ؟ مگر ( پناه میبرم به خدا ) ما خداییم ؟!!! مگر خدا ستارالعیوب نیست ؟
بدانیم که خدا آیه 53 سوره مبارکه زمر را فقط برای ما مذهبی ها نازل نفرموده
قُلْ یَا عِبَادِیَ الَّذِینَ أَسْرَفُوا عَلَى أَنفُسِهِمْ لَا تَقْنَطُوا مِن رَّحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ یَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِیعًا إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِیمُ (53)
بگو اى بندگان من که بر خویشتن زیادهروى روا داشتهاید از رحمت خدا نومید مشوید در حقیقت خدا همه گناهان را میآمرزد که او خود آمرزنده مهربان است(53)
متوجه این نکته مهم نیز باشیم که دین از سیاست جدا نیست به شرط اینکه زیربنای سیاست را دین تشکیل دهد ولاغیر .
شعاری مسلمان نباشیم !
موضوع مرتبط :
یک نقطه ضعف اخلاقی
http://reysimamsajjad.parsiblog.com/Posts/48
التماس دعا
رضا طاهرنژاد جوزم