بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم صلی علی محمد و ال محمد
شیوه های پیام رسانی و تأثیرات قیام کربلا
پس از حادثه ی جان سوز کربلا در سال 61 هجری خانواده و همراهان امام حسین(ع) شامل 84 زن و کودک ( و مردی بیمار به نام علی بن الحسین(ع) ) به اسارت گرفته شدند و به کوفه و سپس به شام رفتند .
به نظر میرسد ، اهل بیت امام (ع) از چند شیوه ی تبلیغی برای پیام رسانی قیام عاشورا استفاده کرده اند :
1 – تشویق شاگردان و صحابه و یاران خاص خود به نگارش ماجرای کربلا تا از یادها نرود و باقی بماند . امام باقر علیه السلام به بعضی از یاران خود میفرمود :
یاد کربلا را زنده نگه دارید و آن را به نسل های بعدی منتقل کنید .
2 - ایراد خطبه های غرّا و فصیح در میان راه و در شهر های مختلف مثل کوفه و شام و در میان دربار یزید به طوری که تأثیرات این خطبه ها بین مردم عموما و بین درباریان (مثل همسر یزید) خصوصا ، توانست نهضتیی دوباره ایجاد کند و موجی در جهان اسلام راه بیندازد .
مردم شام از مرکز جامعه ی اسلامی دور بودند و با تعالیم معاویه یعنی اسلام اشرافی و منفعت گرا ، تربیت شده بودند ، با این حال خطبه های امام سجاد(ع) و حضرت زینب (س) توانست به شدت آنها را تکان دهد و افکار عمومی را علیه یزید بشوراند .
این خطبه ها توانست ، یزید را وادار به عقب نشینی کندو به طوری عذر خواهی نماید (از روی فریب و ریا کاری ) تا افکار عمومی علیه او نشورند . تقصیر را به گردن ابن زیاد انداخت و خود را در ظاهر خلاص و آزاد نمود .
3 – روش سومی که اهل بیت (ع) برای زنده نگه داشتن یاد کربلا و رساندن پیام حسینی(ع) انجام دادند ، برگذاری مراسم و جلسه های ذکر مصائب و عزاداری برای آن شهیدان بوده است .
اولین عزادار امام حسین (ع) ، حضرت زینب (س) است ، روز عاشورا در کنار بدن آن حضرت ، سپس با ورود به کوفه موج عزاداری و گریه بر حسین (ع) به پا شد ( و سر انجام پس از 4 – 5 سال تبدیل به حرکت توابین و قیام مختار شد ) و پس از برگشت از کربلا ، امام سجاد (ع) و سایر هاشمی ها به طور مدام جلسه های عزاداری بپا کردند تا سرانجام به تبعید حضرت زینب (س) از مدینه به شام انجامید و امام سجاد(ع) را از این گونه مجالس منع کردند و تهدید کردند چنانچه این برنامه ادامه یابد ، محاصره شدیدتر خواهد شد .
این گونه عزاداری ها مختّص به مجالس رسمی و گرد هم آمدن ها نبود بلکه امام سجاد(ع) از هر فرصتی برای این عزاداری استفاده می کرد . آنچه در تاریخ آمده که آن حضرت با دیدن آب ، طفل کوچک و ... مدام میگریست و یاد کربلا را زنده میکرد ... .
قسمتی از سخنرانی اربعین 89 توسط حجت الاسلام والمسلمین حاج محمد رضا دهدست
روابط عمومی حسینیه امام سجاد (ع) ری
بسم الله الرحمن الرحیم
درود خدا بر محمد و ال محمد(ص)
ان الحسین المصباح الهدی و السفینه النجاه
سخنران اربیعین حسینی(ع) :
هیئت امناء حسینیه امام سجاد(ع) شهرری برای سخنرانی مراسم عزاداریاربعین شهادت امام حسین علیه السلام از حجت الاسلام والمسلمین "حاج محمد رضا دهد ست "دعوت بعمل آورد .
شروع سخنرانی از ساعت 30/20 دوشنبه ، برابر با 4/11/1389
موضوع سخنرانی : " نقش پیام رسانی اسرای کربلا "
از عموم علاقه مندان دعوت میشود در این مراسم پر فیض حضور به هم برسانند .
روابط عمومی موسسه فرهنگی امام سجاد(ع)ری
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم صلی علی محمد و ال محمد
این متن از سایت اطلاع رسانی آیت الله میرزا جواد تبریزی(ره) کپی شده
امام سجاد علیه السلام
نام: على کنیه: ابوالحسن و ابومحمد القاب: زین العابدین، سید الساجدین، سجّاد، زکىّ، امین و ذوالثفنات به خاطر عبادت زیاد و سجدههاى طولانىِ امام زین العابدین (ع)، پینهاى در پیشانىاش بسته بود. از این رو، به وى «ذوالثفنات» لقب دادند .
منصب: معصوم ششم و امام چهارم شیعیان .
تاریخ ولادت: نیمه جمادى الثانى سال 38 .
در مورد تاریخ ولادت آن حضرت، اختلاف است. غیر از تاریخ مزبور، مورخان روز و ماه ولادت آن حضرت را، پنجم شعبان یا نیمه جمادى الاولى یا هفتم شعبان و یا نهم شعبان ذکر کردهاند. در مورد سال ولادت آن حضرت نیز برخى سال 37 و برخى سال 36 هجرى را ثبت کردهاند .
امام زین العابدین (ع) دو سال پیش از شهادت امیر المؤمنین، على بن ابىطالب(ع) چشم به جهان گشود.
محل تولد: مدینه مشرفه، در سرزمین حجاز (عربستان سعودى کنونى). برخى مورّخان گفتهاند که محل تولد آن حضرت در کوفه بوده است؛ زیرا در آن هنگام، همه افراد خانواده امام على (ع) در کوفه به سر مىبردند.
نسب پدرى: امام حسین بن على بن ابىطالب (ع).
نام مادر: شهربانو، یا شاه زنان، دختر یزدگرد سوم، آخرین پادشاه از سلسله ساسانیان در ایران که در زمان خلافت امام على (ع) (و به قولى در عصر خلافت عمر یا عثمان) به اسارت مسلمانان در آمده و با اختیار خویش، همسرىِ امامحسین (ع) را پذیرفت. این بانوى بزرگ در ایام نوزادى امام زین العابدین(ع) درگذشت.
مدت امامت: از زمان شهادت پدر بزرگوارش امام حسین (ع)، در محرم سال 61 تا محرم سال 95 هجرى، به مدت 34 سال.
تاریخ و سبب شهادت: دوازدهم (یا هیجدهم یا بیست و پنجم) محرم سال 95 (یا 94) هجرى، در سن 55 سالگى، به خاطر زهرى که ولید بن عبدالملک به آن حضرت خورانید.
محل دفن: قبرستان بقیع، در مدینه مشرفه، در جوار قبر عمویش، امام حسن مجتبى (ع).
هم اکنون قبور مشرفه چهار امام معصوم(ع)، امام حسن مجتبى(ع)، امام زینالعابدین(ع)، امام محمد باقر(ع) و امام جعفر صادق(ع) در کنار هم مىباشد.
همسران: فاطمه، دختر امام حسن مجتبى و چند ام ولد.
فرزندان
الف) پسران: 1. امام محمد باقر (ع). 2. زید شهید. 3. عبدالله باهر. 4. عمر أشرف. 5. حسین اکبر. 6. عبدالرحمن. 7. عبید الله. 8. سلیمان. 9. حسن. 10. حسین اصغر. 11. علىاصغر. 12. محمد اصغر.
ب) دختران: 1. خدیجه. 2. فاطمه. 3. علیّه. 4. ام کلثوم.
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم صلی علی محمد وال محمد
مراسم عزاداری سالار شهیدان ، حسین بن علی علیه السلام و یاران با وفایش امسال(1389) نیز مانند سالهای گذشته با شکوه هر چه بیشتر برگذار شد .
شروع مراسم با تلاوت قرآن مجید همراه بود و بعد سخنران گرامی جناب استاد سید حسین صدرالحفاظ بحث این محرم خود را در زمینه علل بوجود آمدن حادثه کربلا و نقش عالمان دینی منحرف در آن از نظر قرآن و روایات ، بیان فرمودند ، که با استقبال عمومی نیز مواجه شد .
هیئت امناء حسینیه امام سجاد(ع) ری تمام کوشش خود را مبذول داشت تا از هرگونه خرافه در عزایی امام شهیدان(ع) جلوگیری نمایید . در این رابطه با مداحان اهلبیت(ع) هم صحبت شد تا از خواندن هر شعر و مطلبی که درشأن اهلبیت(ع) نیست یا غلّو بوده و یا واقعیت خارجی ندارد خودداری نمایند .
در این حسینیه از لخت شدن عزاداران جلوگیری شد و بیشتر هدف از این مراسم را شناساندن سیره و راه و هدف امام حسین علیه السلام قرارمی داد .
در شب پایانی هم به هر یک از عزاداران یک جلد کتاب(گوهرهای تابناک) که شامل 360 حدیث موضوعی از امامان (ع) میباشد بعنوان هدیه اهداء گردید .
در ضمن برای استفاده بیشتر خواهران از این مجالس ، یک ال سی دی 42 اینچ تهیه و با فیلمبرداری همزمان وپخش در طبقه خواهران، امکان استفاده بیشتر ایشان فراهم شد .
روابط عمومی موسسه فرهنگی امام سجاد(ع)ری