بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم صلی علی محمد و ال محمد
سریال آب پریا و مهمترین پیام آن :
یکی از بهترین سریالهای که در دفاع از محیط زیست کشورمان تهیه و از سیمای جمهوری اسلامی ایران در بهار 1392 پخش گردید" سریال آب پریا "ست.
این مجموعه بخوبی نشان میدهد که طبیعت کشور عزیزمان ، ایران چگونه در حال تخریب است و ما متوجه این امر مهم نیستیم .
واقعا جای سوال دارد چگونه در نقطه ای " بعضی مردم " به سادگی " آب " را اسراف میکنند در حالی که در نقطه دیگر همین کشور عده ای بخاطرتهیه یک ظرف چند لیتری آب مسافت زیادی را طی میکنند ؟
استان یزد یک نمونه از نقاط خشک و کم آب کشورمان است ، استانهای کرمان ، سیستان و بلوچستان ، خراسان جنوبی و... را هم میتوان به آن اضافه کرد . ضمن اینکه از گذشته دور در مناطق کم آب، بدترین راه یعنی حَفرچاه عمیق برای رفع مشکل کم آبی به اجراء در آمده است . در حالی که میتوان و باید قنوات را احیاء نمود و جلوی استفاده از چاه های عمیق را گرفت .
یکی دیگر از مسائل و مشکلات مورداشاره در این مجموعه، آلوده کردن رودخانه ها در مناطق کوهستانی کشورمان است که ما به دوصورت آنرا انجام میدهیم . یا بوسیله کارخانه ها و مواد شیمیای آنرا آلوده میکنیم و یا بواسطه ریختن زباله هنگام گردش و تفریح مرتکب آن میشویم .
در راستایی حفظ و پاکیزگی رودخانه ها هم سازمان محیط زیست باید بیدارتر از گذشته به وظایف خود عمل کند و هم مردم باید رعایت پاکیزگی در طبیعت را بنمایند .
آلوده کردن جنگلها و مراتع توسط ما انسانهای با سواد و مدعی تمدن امروز کار دیگریست که در هنگام گردش و تفریح انجام میدهیم و در عین حال تاسف میخوریم که چرا طبیعت ما از بین میرود !
همچنین با دست خودمان جنگلها را برای ساخت شهرک های ویلای تخریب میکنیم و یا بدنبال سود بیشتر کارخانه های چوب بری آنرا(جنگل) را از بین میبرند وما هواسمان به این " جرم " مان نیست !
میتوان دریاچه ها را احیاء کرد و از خشک شدن بیشتر آنها جلوگیری نمود و میتوان و باید از محیط زیست پرندگان و حیوانات بومی کشورمان حفاظت کرد .
میتوانیم کشوری داشته باشیم که مشکل آب نداشته باشد ومیتوانیم از طبیعت چهار فصل کشورمان لذت ببریم ، بشرط آنکه :
هر کسی به بهترین شکل وظیف خود را انجام دهد
خانواده ها در هنگام گردش و تفریح در طبیعت فقط یک " کیسه زباله " با خود داشته باشند و زباله های خود را در آن ریخته ، در جای مخصوص زباله قرار دهند ضمن اینکه در منزل از اسراف آب جلوگیری نمایند . به همین سادگی میتوان خود و آیندگان را از طبیعت زیبا بهرمند نمود . اسلام هم دستور به پاگیزگی و نهی از هر گونه اسراف را به ما میآموزد .
مسئولین هم باید وظایف خود را در این زمینه به بهترین شکل انجام دهند . این مسئله نباید بصورت یک شعار باقی بماند ، باید که به آن توجه خاص نمود زیرا حیات خود ما در خطر است .
مهمترین پیام مجموعه تلوزیونی " آب پریا " هم همین است که ما طبیعت کشورمان را حفظ و احیاء نماییم و این یک وظیفه است .
در هر حال باید از تمام کسانی که در ساخت این مجموعه تلوزیونی زحمت کشیدن تشکر کرد .
به امید روزی که هوای شهرمان تمیز ، رودخانه ها و قنواتمان پر آب و زلال ، جنگلهایمان انبوه و طبیعت مان پاک و باصفا شود .
رضا طاهرنژاد جوزم
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم صلی علی محمد وال محمد
شهداء ؛ چرا ما شرمنده ایم ؟
شهادت یک واژه است ویک مقام
شهید کسی میباشد که " در راه رضای خدا کشته شده باشد ".
و شهیدان ، شاهدان خداهستند در طول تاریخ از هابیل(ع) گرفته تا به امروز و در همه جا . مقام شهید را فقط خدا میداند و بس . شهدای بدر ، احد .... کربلا ... و شهدای انقلاب اسلامی و شهدای جنگ تحمیلی .
شهادت یک مقام است که به گروه خاصی از انسانها داده میشود ، به انسانهای که در زمان مناسب انتخاب درستی انجام داده باشند و سوال اینجاست که :
چگونه انسان میتواند در زمان مناسب انتخاب درستی انجام دهد ؟ آیا هر کسی میتواند زمان مناسب را پیدا کند و بشناسد ؟ انتخاب درست چگونه انجام میگیرد ؟
چرا " حرّ بن یزید ریاحی " میتواند در زمان مناسب انتخاب درستی داشته باشد ولی" سلیمان بن صرد خزایی " نمیتواند ؟
" ابراهیم بن مالک اشتر" در همان زمان کجا ست ؟
مدتهاست از جنگ تحمیلی عراق علیه ایران میگذرد و ما هرچه به جلوتر میرویم بیشتر میگویم : " شهداء ما شرمنده ایم " ،چرا این جمله را میگویم ؟ آیا میشود ما شرمنده شهداء نباشیم ؟ آیا میشود خود ما شهیدی از شهیدان باشیم ؟ و افتخاری برای بشریّت ؟
میشود ؛ بله ، میشود ولی
باید ابتداء شناخت راه خدا را بوسیله " قرآن " و پیروی از مفسران عملی قرآن یعنی پیامبر(ص) و اهلبّیت پاکش(ع) . باید راه را شناخت و پشت سر امام زمان (ع) بود که اگر پشت سر امام زمانت نباشی فرقی نمیکند که کجا باشید .
شهدای انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی به شناخت رسیده بودند . و ما باید " شناخت" را هم بفهمیم که اگربه "شناخت" نرسیم ولی فکر کنیم که درست شناخته ایم ، میشویم " سلیمان بن صرد خزایی " که بعدا باید توّاب شویم تازه اگر خدا قبول کند .
ما نباید راه شهیدان را بصورت یک اتوبان بن بست درآوریم وبجای اینکه آن راه را ادامه دهیم ،طول مسیر مشخصی را تزیین کنیم ، جدول بگذاریم ، بلوار درست کنیم و در اطرافش درخت بکاریم و بگویم شهداء ما شرمنده ایم ،خود را فریب دهیم امّا مسیربسته بماند .
بدانیم شهیدان ابتداء قرآن بدست بدنبال امام زمان(ع) خود رفتند و پشت سر امام زمان(ع)خود بعد از شناخت دین ، خود سازی کردند و بعد از خود سازی با شناخت مراتب امر به معروف ونهی از منکر به سراغ جامعه خود رفتند و جامعه را نیز ساختند و شرمنده شهدای خود نیز نشدند و به مقام شهادت هم رسیدند .
باید بدانیم شهید نزد خدا عزیز است چه پشت سر امام حسن مجتبی(ع) در میدان صلح وصبرباشد یا پشت سر امام حسین(ع) در میدان جنگ کربلا یا پشت سر امام باقر (ع) و امام صادق (ع) در میدان علم .
میزان عمل است نه شعار
عمل کنیم و نگویم شهداء ما شرمنده ایم .
رضا طاهرنژادجوزم
التماس دعا